VBS Sint-Juliaan De Vlindertuin

waar kinderen durven ontpoppen

EEN TUIN VOL VLINDERS

In onze buurtschool aan de rand van Brussel ben je welkom in één van onze negen kleine klasgroepen. Een vrolijk en ondernemend team draagt er zorg voor onze vlindertuin. Te midden van de drukte van de stad proberen wij een rustgevende en veilige plek te zijn waar kinderen durven ontpoppen. We werken aan kwaliteitsvol onderwijs met het Nederlands als voertaal.

ZORGCOCON

Uit elke cocon in onze tuin komt ooit een wondermooie vlinder, daarvan zijn we overtuigd. Die kleurenpracht krijgen we te zien door als team onderwijs te bieden aangepast aan de mogelijkheden van elk kind. Dat doen we met het nodige geduld, veel aandacht en aangepaste zorg. Als bovendien iedereen – kinderen, ouders en personeel – zich goed voelt in onze vlindertuin hebben we een ideale basis om verder te ontwikkelen.

DE LERENDE VLINDER

Een lerende vlinder is voor ons een vlinder die zowel kennis, vaardigheden als attitudes vergaart. We geven hem die kans door te leven en te leren:

  • met respect en dankbaarheid
  • in vertrouwen
  • uit verantwoordelijkheid
  • door duidelijke afspraken
  • en via motiveren en aanmoedigen.

TUIN MET EEN HART

Als katholieke school laten we ons inspireren door het verhaal van Davids zalving. Een eenvoudige geitenhoeder wordt koning, want: “Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de Heer kijkt naar het hart.” Zo willen we in onze tuin ook naar elkaar kijken.

UITVLIEGEN

Uiteindelijk kan ieder kind zeggen: “Langzaam baan ik mij een weg, en groei traag maar zeker voort. Stilaan krijg ik vorm en sla mijn vleugels uit.”